Hírek

A felfedező kutatástól az innovációs hasznosulásig

A felfedező kutatástól az innovációs hasznosulásig
A közlemúltban megjelent két kiadvány tematikusan összegyűjti a legjelentősebb tudományos kutatásaink eredményeit, melyek az ipari innovációs területén kiemelt jelentőséggel bírhatnak.  "ELTE Tudomány Innováció 2023" címmel összefoglaló jelent meg az egyetem világszinten úttörő technológiai, gazdasági és társadalmi fejlesztéseiről. A másik kiadványban pedig kifejezetten a kiemelkedő természettudományos kutatási projektjeink szerepelnek.

ELTE TUDOMÁNY INNOVÁCIÓ 2023

A kiadványban szó esik a világraszóló gyógyszerfejlesztő EvolVeritasról és Motorpharmáról, a mikrobiológiai diagnosztikával foglalkozó FIEK-ről, a Covid ellen is küzdő Pharmalabról, a laboratóriumi szolgáltatásokat nyújtó Központi Kutató és Ipari Kapcsolatok Centrumról. Megjelennek a kiemelkedő asztrofizikai kutatások (gravitációs hullámok, Higgs- és W-bozon, űridőjárás-előrejelzés, szuperszámítógépek és részecskegyorsító fejlesztés) is.

A képi anyagban gazdag összefoglalót a közérthető kutatásleírások, a kutatásokhoz kapcsolódó érdekes történetek és a kutatásvezetőket is bemutató interjúk teszik színessé és olvasmányossá. 

ELTE Tudomány Innováció 2023 c. kiadvány letölthető innen.

AZ ELTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZOLGÁLTATÁSAI, KOMPETENCIÁI

A kiadvány az ELTE Természettudományi Karának kompetenciáját, kutatási szolgáltatásait tartalmazza, melyek meggyőződésünk szerint elő tudják mozdítani az együttműködést az Egyetem és környezete közt. Természetesen az ELTE Természettudományi Kar kompetenciatérképe ennél jóval gazdagabb és nem korlátozódik csak a kiadványban megtalálható szolgáltatásokra. Sőt! A tudást és tudományos-innovációs potenciált nem lehet egyetlen kiadványba sűríteni, viszont ez a gyűjtemény segíthet rávilágítani arra a temérdek lehetőségre, amely az ELTE és ELTE kutatói segítségével kiaknázható.

Az ELTE TTK kutatócsoportjaiban szerteágazó témájú kutatási és innovációs projektek keretében folyamatosan naprakész eredmények születnek, újabb és újabb kompetenciák jönnek létre. Ez a tudás annál értékesebb, minél inkább hasznosulni tud a társadalom és a gazdaság számára.

ELTE TTK Kar szolgáltatásai, kompetenciái c. kiadvány letölthető innen.